Journalistieke vernieuwing NPO krijgt vorm

Publieke omroepen presenteren nieuwe programma’s voor 2019

11-12-2018PublieksmediaJournalistieke vernieuwing NPO krijgt vorm

De aangekondigde journalistieke vernieuwing bij NPO krijgt vorm in 2019. De publieke omroepen investeren extra in nieuwe initiatieven die inspelen op het veranderende mediagebruik. Zo komt BNNVARA met een journalistiek multimediaal platform, waar presentator Sinan Can internationale ontwikkelingen duidt aan de hand van verrassende hoofdpersonen en ongehoorde stemmen. Het initiatief biedt ook aanstormende journalistieke talenten een kans.
 

KRO-NCRV lanceert het datajournalistieke project Pointer. Een integrale redactie (radio, tv en online) werkt samen met bijvoorbeeld het internationale onderzoeksnetwerk Bellingcat. Ook het publiek kan tips en richting aan het onderzoek geven.
 
VPRO Tegenlicht, Zembla en Argos gaan komend jaar multimediaal flink uitbreiden om hun impact te vergroten.
 
Daarnaast presenteert de publieke omroep nieuwe programma’s en dramaseries zoals Oogappels, Redbad en Morten. Voor de jongere kijkers is er onder meer de nieuwe avontuurlijke dramaserie Zeven kleine criminelen.
 
Geschiedenis en toekomst zijn volgend jaar belangrijke thema’s bij NPO. Huub Stapel staat in een vierdelige documentaire-reeks stil bij verhalen rond Napoleon in Holland en Diederik van Vleuten onderzoekt in Diederik en Da Vinci wat we van Leonardo da Vinci hebben geleerd. Project Rembrandt gaat in het kader van het Nationale Rembrandtjaar op zoek naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen