Elke uitgever kan een datastrategie ontwikkelen

De juiste vraag telt, niet de hoeveelheid data

Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Elke uitgever kan een datastrategie ontwikkelen

Big data alleen voor big companies? Hoeft niet. Kleinere uitgeverijen beschikken weliswaar over minder gegevens dan grote uitgeefconcerns en ze hebben minder ervaring met het opzetten van data-analyseprojecten, maar toch is ook voor hen gegevensanalyse belangrijk en uitvoerbaar. Een kwestie van bescheiden beginnen en een goed plan hebben.
 
In en rondom elke organisaties zijn zeeën van gegevens beschikbaar. Financiële gegevens, marktgegevens, klantgegevens, voorraadgegevens, demografische gegevens, sociale-mediagegevens, macro-economische gegevens. Ze zijn niet allemaal even makkelijk toegankelijk of even relevant, maar er is altijd genoeg om mee te beginnen. De term ‘big data’ lijkt dus niet slecht gekozen. Toch is de omvang van de gegevensverzameling niet van het grootste belang. Die hoeft alleen maar groot genoeg te zijn om statistisch verantwoorde uitspraken te kunnen doen, meer niet. Het belangrijkst zijn de kwaliteit van de gegevens en het vermogen van een organisatie om er beleid op te baseren.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen