Melden prijswijzigingen boeken vanwege verhoging laag btw-tarief

Wijziging Wet op de vaste boekenprijs

13-12-2018Educatieve media | Publieksmedia | VakmediaMelden prijswijzigingen boeken vanwege verhoging laag btw-tarief

In het Belastingplan 2019 wordt ook een wijziging van de Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp) voorgesteld. Deze wijziging biedt uitgevers en importeurs de mogelijkheid de vaste prijs of boekenclubprijs binnen een half jaar te wijzigen. Zo kunnen uitgevers en importeurs het effect van de btw-wijziging in deze prijzen verwerken. Uitgevers en importeurs mogen de aangepaste prijs afronden op een bruikbaar bedrag.


Melden aangepaste prijzen
Het kabinet is voornemens het lage btw-tarief te verhogen van 6 naar 9 procent. Dit staat in het Belastingplan 2019. Naar verwachting gaat deze verhoging in per 1 januari 2019. Hierdoor gaat ook de btw op (papieren) boeken met 3 procent omhoog.Vooruitlopend op de beoogde wijziging van de Wvbp kunnen uitgevers en importeurs vanaf nu tot 1 februari 2019 de aan het nieuwe btw-tarief aangepaste boekenprijzen melden via boekenprijs.cvdm.nl.
 
De behandeling van het pakket Belastingplan 2019 door de Eerste Kamer staat gepland op 11 december 2018. De stemmingen zijn op 18 december 2018. Wij adviseren onze website goed in de gaten te houden. Mocht het wetsvoorstel niet worden aangenomen, dan kunnen uitgevers de prijswijzigingen tijdig ongedaan maken via bovengenoemde website.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen