Aanvullende informatie over facturatie btw bij jaarovergang

Meer info, maar nog veel onduidelijk

18-12-2018Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaAanvullende informatie over facturatie btw bij jaarovergangHet ministerie van Financiën heeft aanvullende informatie gepubliceerd over de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang van 2018 naar 2019. Dit meldt de Mediafederatie.
 
De verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6 naar 9 procent per 1 januari 2019 leidde bij uitgevers tot vragen over de btw-toepassing op abonnementen, omdat het kabinet afzag van overgangsrecht. Het ministerie van Financiën heeft aanvullende informatie op de website van de Rijksoverheid geplaatst. Daarin geeft het een toelichting op de vraag welk btw-tarief wanneer van toepassing is.  

Onduidelijkheid blijft

De aanvullende informatie neemt in de uitgeefsector nog niet alle onduidelijkheid weg. Daarvoor is de aanvullende informatie te generiek van aard. De Mediafederatie blijft de leden van de bij haar aangesloten brancheorganisaties daarom adviseren resterende vragen voor te leggen aan de eigen inspecteur.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen