AD heeft doordeweek het hoogste bereik

Telegraaf winnaar tijdens het weekend

11-01-2019NieuwsmediaAD heeft doordeweek het hoogste bereik

Het NOM bereiksonderzoek over Q4 2017 tot en met Q3-2018 geeft aan dat 4 op de 10 Nederlanders dagelijks een krant lezen.


Twee kranten beheersen de markt als het gaat om het bereik:  Doordeweeks is het bereik van AD (1,2 miljoen lezers) het hoogst. De zaterdageditie van De Telegraaf bereikt in het weekend de meeste lezers (1,5 miljoen).
De weekendedities zijn bij alle betaalde titels populiarder als het gaat om bereik. Bij bv. NRC en de Volkskrant telt deze editie ongeveer de helft meer lezers dan op werkdagen.

Bij de dagblad-magazines is de Volkskrant Magazine de grootste met een bereik van 708.000 lezers, gevolgd door AD Magazine dat 613.000 lezersweet te bereiken.
Bij de opiniebladen is Elsevier Weekblad is veruit het grootste  met een bereik van 376.000.  Vrij Nederland volgt op respectabele achterstand met 115.000 lezers.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen