Eerste Kuifje brengt 35.000 euro op

Mooi 'verjaardagscadeau' voor stripheld

11-01-2019PublieksmediaEerste Kuifje brengt 35.000 euro op

Op 10 januari werd Kuifje 90 en juist deze week is op een online veiling bij Catawiki een zeldzaam Kuifje stripboek voor bijna 35.000 euro geveild. Het gaat om een exemplaar van het legendarische eerste Tintin-album: Tintin au pays des Soviets, verschenen in 1930.

 
Een bijzondere uitgave. niet alleen omdat het hierom het allereerste Tintin/Kuifje-album gaat dat Hergé ooit tekende, maar er werden in 1930 slechts 10.000 exemplaren van gedrukt. "Nadien verschenen er nog vele andere avonturen van Tintin/Kuifje, die vele malen herdrukt werden en doorlopend verkrijgbaar waren in de handel. Het allereerste album kwam echter pas opnieuw op de markt toen het herdrukt werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw, 40 jaar na de eerste publicatie. Daardoor werd het decennialang erg gewild bij alle liefhebbers van Tintin/Kuifje en kreeg het een mythische status", aldus Patrick Vranken, stripboeken-expert bij Catawiki.


 
Het album dat afgelopen week is geveild, is in een zeldzaam goede staat en het gaat bovendien om een exemplaar uit de oplage van de eerste 1.000 stuks. Dit staat gedrukt in het album en dat maakt het extra zeldzaam.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen